IFK MORA idrottsallians

IFK Mora är cirka 3000 aktiva utövare inom sex olika
föreningar. Tillsammans grundade vi Vasaloppet och
äger det än idag. Sedan 1992 har vi också glädjen att
kalla Sälens IF för medlem i ”familjen”, och tillsammans 
utgör vi ägare till vårt fantastiska Vasalopp. 

Nyhetsarkiv

Dags för hemmapremiär – utan publik!

Då var det äntligen dags! På lördag 27/6 kl. 14.00 är det hemmapremiär mot Forssa BK för våra Moraherrar i div 3.
Årets första hemmamatch har låtit vänta på sig länge med anledning av covid 19. Observera att matchen måste spelas utan publik.

Årets serie blir en ”sprintserie” på totalt elva matcher så det gäller att hänga med från början. Tyvärr så tvingas matchen på lördag spelas utan publik vilket är oerhört tråkigt då vi i år har många unga Moraspelare i truppen som är sugna att visa upp sig inför en hemmapublik.

Flera spelare står också på kö och knackar på dörren till A-laget i Mora efter en medveten satsning för U-16 och- 19 spelare.  Efter en kanonstart borta mot Rengsjö i premiärmatchen med en vinst med 1-0 så fick man det formbeskedet man vill få i öppningsmatchen.

Det har varit sparsamt med träningsmatcher inför säsongsstart vilket gör att man inte riktigt vet var man står formmässigt. Efter en smakfull första seger höjs nu naturligtvis tempen i jakten på div 2, men som sagt det gäller att hänga ifrån början i årets korta serie.

Nu på lördag väntar ett nytt tufft motstånd i Forssa BK som kommer på besök till Prästholmen. Även de tog en klar vinst i premiärmatchen mot Heby. En vinst på lördag och temperaturen höjs ytterligare för herrlaget i Mora.  

Christer Persson
Styrelseledamot IFK Mora FK

 

FOTO: Markus Winsa