IFK MORA idrottsallians

IFK Mora är cirka 3000 aktiva utövare inom sex olika
föreningar. Tillsammans grundade vi Vasaloppet och
äger det än idag. Sedan 1992 har vi också glädjen att
kalla Sälens IF för medlem i ”familjen”, och tillsammans 
utgör vi ägare till vårt fantastiska Vasalopp. 

Nyhetsarkiv

Ida 4:a och Gabriel 27:a på Vasaloppet

Ida Dahl imponerade med en fjärdeplats på Vasaloppet och Gabriel Höjlind imponerade också när han åkte in som 27:a i herrklassen och besegrade en hel hög med välmeriterade åkare.

Ida var bara dryga minuten bakom trean Katerina Smutna i mål efter en mycket stark insats i sitt första Vasalopp. Ida var för övrigt 116:e totalt och hade tiden 4.50,50.

– Det gick jättebra men nu känner jag mig riktigt trött. Det var ordentligt kämpigt från Oxberg. Jag var tillsammans med Smutna i backarna innan Oxberg och hon såg att jag var med och gick tufft där. Då kunde jag inte följa med längre, berättade Ida.

Men du gjorde en riktigt bra Vasaloppsdebut!
– Ja, det var det. Jag är jättenöjd men det är väl längden på loppet man inte är riktigt van vid än.

Med fjärdeplatsen befäste också Ida sin ledning i Visma Ski Classics ungdomstävling.

I herrtävlingen gjorde Gabriel Höjlind en mycket strong prestation när han blev 27:a som bäste dalaåkare och nionde svensk med tiden 4.34,41. Han var 9,27 bakom vinnaren Petter Eliassen.

Närmast före sig i listan hade ”Gabbe” Öystein ”Pölsa” Pettersen som låg i utbrytningen från start tillsammans med Andreas Holmberg. ”Gabbe” höll också landslagets och Falun-Borlänges Oskar Svensson fem minuter bakom sig på upploppet. 

– Jag är helt sopslut. Det gick ruskigt fort i början och man trodde ju att det skulle lugna ned sig när vi kom upp på myrarna. Att det kanske skulle bli lite myskörning – men det var inte en lugn stund, kommenterade Gabriel för dt.se.

– Jag är nöjd med loppet med tanke på att det är första året jag satsar på långlopp. Jag hade inställningen att komma topp 30 och det gick ju även om det blev stolpe in. Det var riktigt kul att klara målet, fortsatte han.

För Andreas fick en tuff avslutning på loppet och gled i mål på 50:e plats. Krång Mikael Sandgren åkte i mål som 72:a runt fyra minuter där bakom.

Övriga moraåkare som åkte in topp 200 i herrklassen efter bra kämpainsatser var:  Nils Augustsson 102:a, Axel Jutterström 128:a, Isak Augustsson 132:a och Tobias Köpman 167:a.

Dessutom blev Ida Lindkvist 29:a i damklassen.

Ida var fin fyra i Vasaloppsdebuten. FOTO: Visma Ski Classics.

Redo för start: Fr.v. Gabriel Höjlind, Nils Augustsson, Isak Augustsson och Axel Jutterström. FOTO: Tomas Bredberg.