IFK MORA idrottsallians

IFK Mora är cirka 3000 aktiva utövare inom sex olika
föreningar. Tillsammans grundade vi Vasaloppet och
äger det än idag. Sedan 1992 har vi också glädjen att
kalla Sälens IF för medlem i ”familjen”, och tillsammans 
utgör vi ägare till vårt fantastiska Vasalopp. 

Nyhetsarkiv

IFK Mora Idrottsallians har delat ut sina utmärkelser för prestationer under 2020

Utmärkelserna för prestationer utförda under 2020, som valts av styrelsen i IFK Mora Idrottsallians, har formellt utdelats.

5 av 6 stipendiater träffades i tisdags utanför Vasaloppets hus där de fick emotta sina stipendier av IFK Mora Idrottsallians ordförande Olav Cristoferson.

Alla stipendiaterna var glada och hedrade över utmärkelsen.

Utmärkelserna och stipendiaterna:

Årets Idrottsprestation 2020: Utdelas till bästa idrottsprestation inom IFK Mora under året.

Utdelas till Magdalena Olsson, IFK Mora Orienteringsklubb, för hennes prestationer inom skidorientering.

Motivering: Magdalena körde sista sträckan på EM-stafetten i Ryssland. Efter en tuff batalj med Rysslands åkare lyckades Magdalena spurta bra och föra Sverige i mål först och ta ett guld. Individuellt blev det silver till Magda på den mest prestigefulla distansen ”Lång”. SM – guld i sprint och stafett och SM-silver i medel och lång.

Årets Junior 2020: Utdelas till bästa idrottsliga juniorprestation inom IFK Mora under året.

Utdelas till Arvid Jerkgård, IFK Mora Fotbollsklubb.

Motivering: Arvid Jerkgård som är en förebild både på och vid sidan av planen. Arvid har blivit uttagen till Future Teams vilket är nivån under landslaget. I en sport med väldigt stor konkurrens ser vi det som en stor prestation.

 

Årets Ungdom 2020: Utdelas till en idrottsungdom som under året utfört bra idrottsprestationer och samtidigt uppträtt som en god kamrat och ett bra föredöme för sina idrottskamrater både på och utanför tävlingsarenan.

Utdelas till Jonatan Lindberg, IFK Mora Skidklubb.

Motivering: Skidklubben vill nominera en längdåkare med stor kapacitet och uthållighet. Vår nominering går till Jonatan Lindberg som tog guld både på sprint och distansloppen på USM i Matfors. Att vinna båda loppen är en stark prestation där många åkare är duktiga. Vid sidan av tävlingsspåren är Jonatan en positiv person som delar med sig glädje och energi till andra. Jonatan kommer lägga ner all sin tid till att bli en bra skidåkare av världsklass.

Årets Ledare 2020: Utdelas till en ledare i IFK Mora som under året utfört ett stort ideellt arbete för föreningen och samtidigt bidragit till en positiv utveckling inom föreningen.

 

Utdelas till Martin Sellberg, IFK Mora Fotbollsklubb.

Motivering: Martin Sellberg är tränare för flickor -07. Martin har tränat laget sedan MT-cupålder och varit ensam tränare under en tid. Han har ett stort engagemang för laget men vi vill också lyfta Martins engagemang för samarbetet mellan klubbarna. Martin har varit drivande i ett samarbete med Öna SK där lagen ibland kör gemensamma träningar och kommer i år även att köra matcher i ett gemensamt lag. Allt i syfte att skapa en så bra långsiktig lösning för tjejerna och en bredd på flick/damsidan.

 

Från vänster: Mattias Frost, IFK Mora AK, Martin Sellberg, IFK Mora FK, Arvid Jerkgård, IFK Mora FK, Adam Näs, IFK Mora GK, och längst till höger Jonatan Lindberg, IFK Mora SK. Magdalena Olsson saknades vid tillfället.

Årets Unga ledare 2020: Utdelas till en ungdom som är ledare i IFK Mora som under året utfört ett stort ideellt arbete för föreningen och samtidigt bidragit till en positiv utveckling inom föreningen.

Utdelas till Adam Näs, IFK Mora Gymnastikklubb.

Motivering: Adam började sin bana i gymnastikklubben som truppgymnast. Han blev så småningom väldigt duktig och en sådan inspirationskälla för de andra killarna att han fick dispens att börja som extra ung hjälpledare i killgruppen. Sen har det rullat på. Han har själv – tills för några år sedan – tränat både truppgymnastik och parkour parallellt med att vara ledare.

Adam inspirerar och ser alla barn, han jobbar för att alla ska känna sig välkomna och vilja/våga delta i alla övningar. Han ger alltid bra och saklig feedback till gymnasterna, det uppskattas verkligen.

Årets Funktionär 2020: Utdelas till den funktionär i IFK Mora som under året utfört ett stort ideellt arbete för föreningen.

Utdelas till Mattias Frost, IFK Mora Alpina klubb

Motivering: Hans kunskap om Alpina Klubbens historia och hans sällan sinande motivation till arbete skapar en trygghet i det ständiga ideella klubbarbetet som sker året om.

Som tränare och förälder finns han med både på träningar och andra sammankomster. Vad som inte syns är de flertalet insatser han gör för klubben, som ordförande och person, men som har enormt stor betydelse för Alpina Klubbens verksamhet, för nu och framtiden.

Från egen skidkarriär som grundats sedan liten grabb, finns Alpina Klubben djupt rotat i hjärtat för Mattias Frost.