IFK MORA idrottsallians

IFK Mora är cirka 3000 aktiva utövare inom
sex olika föreningar. Tillsammans grundade
vi Vasaloppet och äger det än idag.

Nyhetsarkiv

Internationella titlar och medaljer i mängd

Vi kan se tillbaka på en vecka med en hel mängd titlar och medaljer för IFK Mora-idrottare. Stina Nilsson segrade i längdvärldscupens avslutande minitour. På VM skidorientering blev det totalt åtta medaljer till IFK Mora-åkarna.

Efter att Stina Nilsson tagit hem hela sprintvärldscupen i fredags avslutade hon med att vinna världscupens minitour i Quebec, Kanada på ett minst sagt imponerade sätt. På lördagens masstart spurtslog hon Therese Johaug om segern. Det var första gången i vinter som någon åkare lyckades slå Johaug i ett distanslopp.

På söndagen upprepade hon det när hon höll undan för Johaug och totalsegraren i världscupen Ingvild Flugstad Östberg på jaktstarten. En fantastisk final på säsongen av Stina som kom tillbaka så storaratat till VM efter sin lårskada.

Förra veckans VM i skidorientering blev mycket framgångsrikt för IFK Moras skidorienterare. Totalt blev det hela åtta medaljer för mästerskapet. De inledande tävlingarna skrev i vi om förra veckan men på söndagens stafetter var det IFK Mora-åkare i hela fem av medaljlagen.

Andrey Lamov åkte slutsträckan i Ryssland guldlag. Magdalena Olsson förde Sverige tillbaka i medaljkampen på andra sträckan i damstafetten där det slutade med silver.

Sofia Berglund åkte i Sveriges lag som tog silver på JVM-stafetten. Nicola Müller åkte i Schweiz lag som tog brons i juniorstafetten. Dessutom åkte Albin Gezelius åkte slutsträckan i Sveriges lag som blev trea i UEM-stafetten.

Mästerskapssäsongen är inte slut för skididrotterna än. JVM i skicross avgörs i Reiteralm, Österrike torsdag 28 mars och i den svenska truppen är Emil Frost uttagen.

Stina Nilsson defilerade i mål som vinnare av jaktstarten i Quebec.

Andrey Lamov tog ett individuellt guld på VM i Piteå och förde Ryssland till seger i stafetten.

Sofia Berglund (i mitten) tog silver på JSM-stafetten.  FOTO: Svenska orienteringsförbundet.

Albin Gezelius (i mitten) åkte i bronslaget på UEM-stafetten. FOTO: Svenska orienteringsförbundet.

Emil Frost är uttagen till JVM i skicross.