IFK MORA idrottsallians

IFK Mora är cirka 3000 aktiva utövare inom sex olika
föreningar. Tillsammans grundade vi Vasaloppet och
äger det än idag. Sedan 1992 har vi också glädjen att
kalla Sälens IF för medlem i ”familjen”, och tillsammans 
utgör vi ägare till vårt fantastiska Vasalopp. 

Nyhetsarkiv

Internationella titlar och medaljer i mängd

Vi kan se tillbaka på en vecka med en hel mängd titlar och medaljer för IFK Mora-idrottare. Stina Nilsson segrade i längdvärldscupens avslutande minitour. På VM skidorientering blev det totalt åtta medaljer till IFK Mora-åkarna.

Efter att Stina Nilsson tagit hem hela sprintvärldscupen i fredags avslutade hon med att vinna världscupens minitour i Quebec, Kanada på ett minst sagt imponerade sätt. På lördagens masstart spurtslog hon Therese Johaug om segern. Det var första gången i vinter som någon åkare lyckades slå Johaug i ett distanslopp.

På söndagen upprepade hon det när hon höll undan för Johaug och totalsegraren i världscupen Ingvild Flugstad Östberg på jaktstarten. En fantastisk final på säsongen av Stina som kom tillbaka så storaratat till VM efter sin lårskada.

Förra veckans VM i skidorientering blev mycket framgångsrikt för IFK Moras skidorienterare. Totalt blev det hela åtta medaljer för mästerskapet. De inledande tävlingarna skrev i vi om förra veckan men på söndagens stafetter var det IFK Mora-åkare i hela fem av medaljlagen.

Andrey Lamov åkte slutsträckan i Ryssland guldlag. Magdalena Olsson förde Sverige tillbaka i medaljkampen på andra sträckan i damstafetten där det slutade med silver.

Sofia Berglund åkte i Sveriges lag som tog silver på JVM-stafetten. Nicola Müller åkte i Schweiz lag som tog brons i juniorstafetten. Dessutom åkte Albin Gezelius åkte slutsträckan i Sveriges lag som blev trea i UEM-stafetten.

Mästerskapssäsongen är inte slut för skididrotterna än. JVM i skicross avgörs i Reiteralm, Österrike torsdag 28 mars och i den svenska truppen är Emil Frost uttagen.

Stina Nilsson defilerade i mål som vinnare av jaktstarten i Quebec.

Andrey Lamov tog ett individuellt guld på VM i Piteå och förde Ryssland till seger i stafetten.

Sofia Berglund (i mitten) tog silver på JSM-stafetten.  FOTO: Svenska orienteringsförbundet.

Albin Gezelius (i mitten) åkte i bronslaget på UEM-stafetten. FOTO: Svenska orienteringsförbundet.

Emil Frost är uttagen till JVM i skicross.