IFK MORA idrottsallians

IFK Mora är cirka 3000 aktiva utövare inom sex olika
föreningar. Tillsammans grundade vi Vasaloppet och
äger det än idag. Sedan 1992 har vi också glädjen att
kalla Sälens IF för medlem i ”familjen”, och tillsammans 
utgör vi ägare till vårt fantastiska Vasalopp. 

Nyhetsarkiv

Lyckade arrangemang på snö i helgen

IFK Mora skidklubb och IFK Mora orienteringsklubb arrangerade lyckade tävlingar i helgen. På lördagen Mora Classic med 366 deltagare i Hemusterrängen. På lördag och söndag med snudd på 369 anmälda på lördagen och snudd på 400 på söndagen.

Mora Classic genomfördes på konstsnöbanan i Hemusterrängen vid Mora skidstadion. I seniorklasserna vann Andreas Svensson, Ulricehamns IF och Sofie Oskarsson, IFK Mora SK. I juniorklasserna var det stora starka startfält och snabbast var Johan Ekberg, Nacka Värmdö SK och Linn Tapani, Jukkasjärvi IF.

Resultat från Mora Classic finns här.

Erik Rost, Alfta-Ösa OK och Isabel Salén, IFK Mora OK, vann OBS-tävlingen i skidorientering i Grönklitt på lördagen. Sprint stod på programmet och det blev sekundfighter i både herr- och damklassen. IFK Moras Andrey Lamov var tvåa nio tre bakom Rost och Linus Rapp, IFK Mora, slutade trea med nio sekunder upp till segraren. I damklassen var det trippel IFK Mora med Magdalena Olsson som tvåa sju sekunder efter och Hanna Eriksson som trea med 14 sekunder upp.

På söndagen var det medeldistans och Rost tog en ny seger och Frida Sandberg, Säterbygdens OK vann damklassen. Andrey Lamov blev trea 1.48 bakom vinnaren och Hanna Eriksson och Magdalena Olsson blev tvåa och trea med 48 sekunder respektive 1.08 efter.

Resultat lördag.

Bilder lördag.

Resultat söndag.

Bilder söndag.

Mora skidstadion bjöd på fina spår till Mora Classic. FOTO: Tomas Bredberg.

Linus Rapp under söndagens medeldistans i Grönklittsterrängen. FOTO: Johan Trygg.