utgör vi ägare till vårt fantastiska Vasalopp.

Nyhetsarkiv

Många fina framgångar i backar och spår under helgen

Aktiva från IFK Mora har imponerat i backar och spår under helgen i längdåkning, långlopp, alpint och skicross.

Det blev dubbelt IFK Mora AK på pallen i norska Hafjell vid den alpina kombinationen. Alexandra Bauer tog hem segern med knappa 0,18 sekunder före Fanny Axelsson. Efter första störtloppsåket låg Fanny på fjärde plats och Alexandra som sjua. Alexandra drog till med det snabbaste slalomåket vilket räckte till seger strax före Fanny. En efterlängtad seger och fantastisk födelsedagspresent för Alexandra som fyllde 22 år den 25 januari.

På Idre Fjäll arrangerades skicrossvärldscup där Alexandra Edebo och Victor Sticko stod på startlinjen och Emil Frost agerade föråkare. Alexandra vann damernas lilla final båda dagarna. Två femteplatser med andra ord. Totalt i världscupen ligger Alexandra sexa.

I Falun arrangerades både svenska cuptävlingar och nordisk juniorlandskamp. På fredagens 10 kilometer klassiskt i juniorlandskampen imponerade Erik Larsson med att åka in på tionde plats. Bland de åkare som deltog i juniorlandskampen var han sjunde åkare. På söndagen åkte Erik i det svenska laget som slutade femma på stafetten.

På seniorernas Volkswagen cup gjorde Gustav Eriksson och Eric Rosjö fina insatser på fredagens sprint med andra och femte plats och på damsidan slutade Frida Erkers på tionde plats. På lördagens distanslopp åkte Jonas Eriksson och Johan Herbert starkt och slutade sexa och sjua. Ida Lindkvist och Frida Erkers blev elva och tolva. På söndagen genomfördes en mixstafett där IFK Mora lag 1 med Johan Herbert, Gustav Eriksson och Ida Lindkvist åkte in på femte plats.

På juniorernas Scandic cup tog Tilda Östberg en sjätteplats på fredagens distanslopp i D 19-20. Bland killarna blev Samuel Oskarsson sjua i H 19-20. På lördagens sprint blev Kajsa Rapp tia i D 17-18. Tilda tog en andraplats i D 19-20 och Samuel blev åtta i H 19-20.

Under helgen åkte Anna Dyvik världscupen på för-VM i Oberstdorf. På lördagen tog hon värlcscuppoäng som 27:a på skiathlonloppet.

Ida Dahl och Andreas Holmberg åker Visma Ski Classics för Team Ramudden respektive Lager 157 Ski Team. På söndagen gjorde de båda IFK Mora SK-åkarna strålande ifrån sig på Marcialonga i Italien.

Ida åkte in som fin fyra för andra helgen i rad och leder ungdomstävlingen i Ski Classics. Ida avslutade loppet starkt och åkte då ifrån Britta Johansson Norgren som slutade sexa. Ida var andra svenska åkare bakom sin teamkompis Lina Korsgren.

Andreas var med dens stora klungan in i sista backen och var där stark och spurtade i mål som sexa och bäste svenske åkare 22 sekunder efter segraren, förra årets Vasaloppsvinnaren, Tore Björseth Berdal. Andreas ligger också tvåa totalt i Ski Classics bergspristävling.

Fanny Axelsson och Alexandra Bauer efter dubbelseger i norska Hafjell.

Alexandra Edebo blev femma båda dagarna på världscupen i Idre.

Erik Larsson åkte starkt på juniorlandskampen i Falun. FOTO: Johanna Larsson.

Gustav Eriksson som tvåa och Eric Rosjö som femma efter sprinten vid Volkswagen cup i Falun.

Ida Dahl med rosa ungdomsvästen i täten på Marcialonga bredvid vinnaren Kari Vikhagen Gjeitnes. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Andreas Holmberg blev fin sexa på Marcialonga. Här med bergsprisvästen unde La Venosta tidigare i vinter. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.