kalla Sälens IF för medlem i ”familjen”, och tillsammans
utgör vi ägare till vårt fantastiska Vasalopp.

Nyhetsarkiv

Många VM- och SM-medaljer till IFK Mora i sommar

Det har varit en enormt framgångsrik sommar för IFK Mora med en hel hög medaljer i olika idrotter. Två individuella världsmästare kan vi stoltsera med: Victor Gustafsson på masstarten vid VM på rullskidor och Kane Andersson på medeldistans vid veteran-VM i orientering.

Victor Gustafsson hade ett mycket framgångsrikt mästerskap under rullskid-VM i Madona, Lettland.

På masstarten i fristil över 20 kilometer fick han en riktig fullträff och spurtade hem guldet tre tiondelar före italienaren Matteo Tanel och bronset gick till Raimo Vigants, Lettland. Flera starka ryska åkare fick ge sig i spurten. Alexander Bolshunov var till exempel nia fem sekunder efter Victor.

Victor inledde mästerskapet med en bronsmedalj i det individuella loppet i klassisk stil över 20 kilometer. På sprintstafetten blev det också en bronsmedalj tillsammans med IFK Umeås Robin Norum.

Sara Andersson gjorde också en strålande debut i juniorklassen vid rullskid-VM. Tillsammans med Nora Lignell från Lucksta IF tog hon silver i sprintstafetten och individuellt  blev hon fyra på sprinten, sexa på masstaren över 16,7 kilometer och sjua på 10 kilometer klassiskt.

Veteran-VM i orientering avgjordes i början på juli i Riga Lettland och tio orienterare från IFK Mora OK var på plats. Kane Andersson sprang mycket starkt i klassen D60. På medeldistansloppet räckte det hela vägen till guld med sex sekunders marginal. Kane tog dessutom brons på långdistansen endast 20 sekunder från guldet.

Gånga veckoslut avgjordes USM i friidrott i Trollhättan och där plockade Julia Meijer och Albin Gezelius hem två medaljer var. Julia vann guld 800 meter och brons på 2000 meter i F15. Albin knep silver på 2000 meter hinder och brons på 3000 meter. Thea Ädling Ring gick till final 200 meter där hon slutade sexa.

Victor tog tre medaljer på rullskid-VM. FOTO: Svenska skidförbundet.

Sara och Nora jublar efter silver i sprintstafetten. FOTO: Svenska skidförbundet.

Kane efter VM-guldet på veteran-VM tillsammans med övriga moragänget.

Albin och Julia tog två medaljer var på USM i friidrott.