IFK MORA idrottsallians

IFK Mora är cirka 3000 aktiva utövare inom sex olika
föreningar. Tillsammans grundade vi Vasaloppet och
äger det än idag. Sedan 1992 har vi också glädjen att
kalla Sälens IF för medlem i ”familjen”, och tillsammans 
utgör vi ägare till vårt fantastiska Vasalopp. 

Nyhetsarkiv

Nya segrar och pallplatser för IFK Moras skidåkare

Det rullar på med framskjutna placeringar i backar och spår för IFK Moras skidåkare. I helgen vann Gabriel Höjlind och Ida Dahl Bessmerloppet respektive 7-mila. Jonas Eriksson vann vid Volkswagen cup i Lycksele och Sara Andersson i Scandic cup i Lycksele. Dessutom blev det ytterligare många pallplatser i olika tävlingar.

Följande pallplatser togs vid Scandic cup och Volkswagen cup i Lycksele. I fredags vann Sara Andersson sprinten i D 17-18. På lördagen segrade Jonas Eriksson i H 21 på 15 kilometer. På söndagens jaktstart åkte Axel Ekström upp till en tredjeplats i H 21 och i bland juniorerna, som åkte med individuell start, blev Tilda Östberg trea i D 19-20.

På söndagen vann Gabriel Höjlind sitt andra långlopp i rad när han spurtslog Ludwig Tärning, SK Bore/Team Serneke och Tom Fahlén, Landsbro IF vid Bessemerloppet som var flyttat till Harsa.

I Västerbotten åkte Ida Dahl till en förkrossande seger på 7-mila där segermarginalen skrevs till 38 minuter. Idas tid hade räckt till elfte plats i herrklassen.

Alexandra Bauer tog i helgen en andraplats i slalom i Arvidsjaur. Hon var endast 11 hundradelar från segern. Mängder av nysnö hade gjort förhållandena svåra, men Alexandra hanterade det bra i bägge åken och låg tvåa även efter första åket. Det blev även ett personbästa vad gäller FIS-punkter i slalom.

Jonas Eriksson efter segern på 15 kilometer i Lycksele.

Gabriel Höjlind fick kliva högst upp på pallen efter Bessemerloppet.

Ida Dahl imponerade på 7-mila.

Alexandra Bauer blev tvåa i slalom på Nocco Alpine Elite Tour i Arvidsjaur.