Nyhetsarkiv

Nya segrar och pallplatser för IFK Moras skidåkare

Det rullar på med framskjutna placeringar i backar och spår för IFK Moras skidåkare. I helgen vann Gabriel Höjlind och Ida Dahl Bessmerloppet respektive 7-mila. Jonas Eriksson vann vid Volkswagen cup i Lycksele och Sara Andersson i Scandic cup i Lycksele. Dessutom blev det ytterligare många pallplatser i olika tävlingar.

Följande pallplatser togs vid Scandic cup och Volkswagen cup i Lycksele. I fredags vann Sara Andersson sprinten i D 17-18. På lördagen segrade Jonas Eriksson i H 21 på 15 kilometer. På söndagens jaktstart åkte Axel Ekström upp till en tredjeplats i H 21 och i bland juniorerna, som åkte med individuell start, blev Tilda Östberg trea i D 19-20.

På söndagen vann Gabriel Höjlind sitt andra långlopp i rad när han spurtslog Ludwig Tärning, SK Bore/Team Serneke och Tom Fahlén, Landsbro IF vid Bessemerloppet som var flyttat till Harsa.

I Västerbotten åkte Ida Dahl till en förkrossande seger på 7-mila där segermarginalen skrevs till 38 minuter. Idas tid hade räckt till elfte plats i herrklassen.

Alexandra Bauer tog i helgen en andraplats i slalom i Arvidsjaur. Hon var endast 11 hundradelar från segern. Mängder av nysnö hade gjort förhållandena svåra, men Alexandra hanterade det bra i bägge åken och låg tvåa även efter första åket. Det blev även ett personbästa vad gäller FIS-punkter i slalom.

Jonas Eriksson efter segern på 15 kilometer i Lycksele.

Gabriel Höjlind fick kliva högst upp på pallen efter Bessemerloppet.

Ida Dahl imponerade på 7-mila.

Alexandra Bauer blev tvåa i slalom på Nocco Alpine Elite Tour i Arvidsjaur.