kalla Sälens IF för medlem i ”familjen”, och tillsammans
utgör vi ägare till vårt fantastiska Vasalopp.

Nyhetsarkiv

Nya starka insatser på snö i helgen

IFK Mora-klubbarnas elitaktiva fortsätter att leverera fina resultat på snö denna vinter. I helgen tog Alexandra Edebo tar sin första pallplats i världscupen genom en tredjeplats i franska Megéve. En av många fina prestationer.

Alexandra har åkt starkt under säsongen men inte nått fram till final. Den här gången räckte det till final och väl där grejade hon en tredjeplats bakom vinnaren, kanadensiska Marielle Thompson och lagkompisen Sandra Näslund.

Nu är det uppehåll på nästan två veckor för skicrosseliten då tävlingen i tyska Feldberg blev inställd på grund av snöbrist. Nästa tävling blir i Sunny Valley i ryska Uralbergen 22-23 februari.

Bland IFK Moras längdåkare gjorde Gabriel Höjlind ett nytt starkt långlopp när han blev trea på Wadköpingsloppet som flyttats från Ånnaboda till Långberget. ”Gabbe” var drygt två minuter bakom vinnaren Gabriel Thorn, SK Bore men runt tio sekunder före en klunga på tre åkare. Tre moraåkare till var topp 15 i loppet: Andrey Lamov (7), Krång Mikael Sandgren (14) och Nils Augustsson (15).

På Toblach-Cortina som var sjunde deltävlingen i Visma Ski Classics gjorde åter Ida Dahl och Andreas Holmberg bra lopp och slutade sexa respektive 13:e. Ida fortsätter leda ungdomstävlingen och är sjua totalt. Andreas är tvåa i bergspristävlingen och är tolva totalt som femte svensk.

Många åkare från skidklubben var också på plats i Rättvik dit Stora Tuna skidklubb flyttat Tuanaloppet. Hanna Eriksson vann D 21 och Tilda Östberg tog hem D 17-20. Tilda med 40 sekunder snabbare tid.

Alexandra Edebo längst till höger på pallen i franska xx tillsammans med vinnaren Marielle Thompson och Sandra Näslund. FOTO: Svenska skidförbundet.

Topptrion i herrklassen på Wadköpingsloppet. Fr.v. tvåan Andreas Svensson, ettan Gabriel Thorn och trean Gabriel Höjlind. FOTO: Skistart.com Ski Challenge.

Tilda Östberg på väg mot seger i D 17-20 på Tunaloppet. FOTO: Rikard Claesson.