kalla Sälens IF för medlem i ”familjen”, och tillsammans
utgör vi ägare till vårt fantastiska Vasalopp.

Nyhetsarkiv

SM-medaljer och mästerskapsuttagningar

Det är mästerskapsperiod för vinteridrotterna och senaste veckan håvade IFK Mora hem många medaljer under SM-veckan i Sundsvall. Flera IFK-are är också uttagna till kommande internationella mästerskap.

Två individuella SM-silver blev det för IFK Mora i Sundsvall. Axel Frost tog silver i skicross och Jonas Eriksson grejade silver på herrarnas 30 kilometer masstart.

Axel Frost, till vänster, tog silver i finalen efter flera tuffa heat under dagen.

Längdåkarna i skidklubben grejade ytterligare en hel hög med medaljer. Det blev lagguld både på 15 kilometer och 30 kilometer. I båda loppen var det trion Jonas Eriksson, Erik Rosjö och Eddie Edström som stod för bedriften.

Eddie Edström, Eric Rosjö och Jonas Eriksson gjorde en stark SM-vecka. FOTO: Johan Trygg.

På stafetten tog damlaget, Ida Lindkvist, Ida Dahl och Anna Dyvik, en fin bronspeng. Samma trio tog också brons i lagtävlingen på 10 kilometer.

Det tävlas också i U23-klassen under SM. Här blev det ytterligare en hög med medaljer.

Gustaf Berglund tog U23-silver på sprinten. Jonas Eriksson tog guld och Eric Rosjö silver på 30 kilometer i U23-klassen.

Den svenska VM-truppen till längd-VM presenterades på söndagen. Med i truppen finns skadade Stina Nilsson och hoppet lever att hon ska hinna bli återställd till mästerskapet. Efter sina starka insatser på SM-tävlingarna blev också Jonas Eriksson, 21 och Eric Rosjö, 20 uttagna som reserver på hemmaplan.

För orienteringsklubbens landslagsåkare i skidorientering väntar EM i Turkiet med start på onsdagen. EM avgörs i Sarikamis i nordöstra Turkiet på hög höjd. Sarikamis ligger på hela 2365 meter över havet.

På plats finns Magdalena Olsson, Isabel Salén och Hanna Eriksson i den svenska truppen och Andrey Lamov i den ryska.

Magdalena Olsson och Hanna Eriksson åker EM i skidorientering i Turkiet. FOTO: Johan Trygg.