IFK MORA idrottsallians

IFK Mora är cirka 3000 aktiva utövare inom sex olika
föreningar. Tillsammans grundade vi Vasaloppet och
äger det än idag. Sedan 1992 har vi också glädjen att
kalla Sälens IF för medlem i ”familjen”, och tillsammans 
utgör vi ägare till vårt fantastiska Vasalopp. 

Nyhetsarkiv

Snöglädje i Grönklitt för årskurs 4

Häromveckan var det riktig snöglädje under två dagar i backar och spår vid Orsa Grönklitt. För sjunde året så var anläggningarna öppna för alla elever i årskurs 4 i Mora.

Ledare under dagarna var elever på barn- och fritidsprogrammet och friskvårdsprofilen vid Mora gymnasium. Barnen från årskurs 4 fick prova längdåkning, alpin skidåkning och snowboard. Utrustning lånades ut gratis och även liftkort var utan kostnad.

Under två dagar så var alla elever i årskurs 4 från Mora på plats i Grönklitt för att testa skidåkning på olika sätt. Dagarna ingår skidprojektet Alla på snö där Svenska skidförbundet, kommuner, skolor, Friluftsfrämjandet, SLAO, Skidlärarföreningen och GIH är med och stöttar.

– Syftet med projektet är att uppmuntra till rörelseglädje och ha kul på snö. Att barnen ska få intresse för skidåkning och att det är roligt att röra på sig, säger Johan Larsson, anläggningschef på Orsa Grönklitt för Mora Tidning.

Ett 70-tal gymnasielever från barn- och fritidsprogrammet och friskvårdsprofilen vid Mora gymnasium hr genomgått en ledarutbildning som förberedelse för dagarna.

– Många barn har aldrig testat alpin skidåkning men de här dagen skapar ett intresse, berättar Andrea Jansson och August Eriksson, två av gymnasieelverna som var ledare, för Mora Tidning i samband med en av dagarna.

Ansvariga lärare från Mora gymnasium är Ulla Andersson och Maffe Frost.

 

Från IFK Mora fanns Åsa Mattsson på plats och delade ut information om ungdomsverksamheten i IFK Mora alpina klubb och IFK Mora skidklubb.

Snöglädje i backen. FOTO: Åsa Mattsson.

På väg ut i spåret. FOTO: Åsa Mattsson.

Två av ledarna, August Eriksson och Andrea Jansson. FOTO: Åsa Mattsson.

Emma Hansson och Olivia Johanson tog hand om årskurs 4-elever i backen. FOTO: Åsa Mattsson.

Några av ledarna från Mora gymnasium. FOTO: Åsa Mattsson.