IFK MORA idrottsallians

IFK Mora är cirka 3000 aktiva utövare inom sex olika
föreningar. Tillsammans grundade vi Vasaloppet och
äger det än idag. Sedan 1992 har vi också glädjen att
kalla Sälens IF för medlem i ”familjen”, och tillsammans 
utgör vi ägare till vårt fantastiska Vasalopp. 

Nyhetsarkiv

Stark helg i spåren för Skidklubben

IFK Mora SK:s åkare imponerade på många håll den gångna helgen. På USM i Matfors blev det hela åtta medaljer. Gabriel Höjlind vann Orsa Grönklitt Ski Marathon. Anna Dyvik blev elva på världscupsprinten i Falun.

USM på längdskidor genomfördes i Matfors utanför Sundsvall fredag till söndag. På fredagens distanslopp tog Jonatan Lindberg guld i H 15 och Malin Oskarsson åkte hem silver i D 16. I D 16 blev det även lagguld för trion Malin Oskarsson, Lina Rydén och Ida Garfvé och följande tjejer i D 15 tog lagbrons: Alva Ersson, Linnea Björkman och Louise Wallin.

På lördagen var det sprint på programmet och Jonatan Lindberg tog ytterligare ett guld i H 15 och Lina Rydén slog till med brons i D 16.

Tävlingarna i Matfors avslutades med stafetter på söndagen och i D 15-16 hade Skidklubben tre lag till start som slutade tvåa, trea och på tionde plats. Lina Rydén, Malin Oskarsson och Ida Garfvé åkte i silverlaget  och i bronslaget åkte Nora Bråmér, Linnea Björkman och Alva Ersson. Bara ett par sekunder skiljde lagen åt och de var runt 25 sekunder bakom segrande Täby IS SK. I det tredje moralaget åkte Louise Wallin, Linnea Hermansson och Sofie Karlsson Holmer.

På världscupen i Falun imponerade Anna Dyvik stort när hon hade andra tid i sprintprologen. Anna åkte sedan starkt i kvartsfinalen som hon vann före Astrid U Jacobsen. I semifinalen strulade den en del för Anna när klistret hög ett par gånger och tappade balansen. Totalt blev det ändå en fin elfteplats för Anna i hennes första världscupsprint den här vintern. I herrklassen var Gustav Eriksson 36:a i kvalet och missade avancemang med ett par sekunder.

På söndagens masstart var Gustav precis utanför världscuppoäng som 31:a. Axel Ekström blev 46:a. I damtävlingen förstörde ett fall strax efter start dagen för Anna Dyvik. I mål var hon 48:a.

Orsa Grönklitt Ski Marathon kördes i lördag med 1500 anmäla. Där imponerade Gabriel Höjlind storligen. Efter flera starka insatser på långlopp tidigare i vinter kom nu första segern. ”Gabbe” korsade mållinjen 3,7 sekunder före Ulricehamnsåkaren Andreas Svensson och med Landsbro IF:s Tom Fahlén som trea fem sekunder bakom. Fyra belv förra helgens vinnare av Wadköpingsloppet, SK Bores Gabriel Thorn. Starkt åkte också Nils Augustsson som blev sjua 50 sekunder efter ”Gabbe” och hans bror Isak slutade på 15:e plats knappt en och en halv minut efter.

I juniorklassen blev det dubbelseger för William Karlsson och Joel Andersson.

På Jizerska Padesatka, vinterns åttonde deltävling i Visma Ski Classics, så gjorde de två IFK Mora-åkarna Ida Dahl och Andreas Holmberg på nytt bra insatser. Ida befäste sin ledning i ungdomstävlingen när hon åkte i mål som sexa. Andreas var med i en stor klungspurt och åkte i mål som 20:e man och sjätte svensk.

Jonatan Lindberg högst upp på pallen efter ett av sina två guld på USM.

Alla nio tjejer efter USM-stafetten.

Isak Augustsson (15:e), Gabriel Höjlind (1:a) och Nils Augustsson (7:a) åkte alla bra på Orsa Grönklitt Ski Marathon.

Anna Dyvik visade fin form på världscupsprinten i Falun.