IFK MORA idrottsallians

IFK Mora är cirka 3000 aktiva utövare inom sex olika
föreningar. Tillsammans grundade vi Vasaloppet och
äger det än idag. Sedan 1992 har vi också glädjen att
kalla Sälens IF för medlem i ”familjen”, och tillsammans 
utgör vi ägare till vårt fantastiska Vasalopp. 

Nyhetsarkiv

Stark tredjeplats av Ida Dahl på Tjejvasan

Ida Dahl gjorde ett mycket starkt lopp på Tjejvasan och slog Katerina Smutná i spurten om tredjeplatsen.
– Det blev ett superbra lopp, säger en mycket glad Ida.

Det var rejält högt tempo direkt från start på Tjejvasan. Men det var inget som störde IFK Mora SK:s Ida i Team Ramudden-dräkten.

– Det gick fort från start och det ville jag också. Så jag var nöjd med den utgången. I Hökberg orkade jag inte riktigt hänga på Britta (segraren Johansson Norgren) och Lina (tvåan Korsgren) längre, berättar Ida och fortsätter;

– Vi hade en konstant lucka i några kilometer men sen började vi tappa mer och mer.

Resten av loppet låg Ida tillsammans med tjeckiskan Katerina Smutná. Efter att de fått slätt tätduon låg Ida bakom men när luckan blivit större växeldrog de en del.

– Jag upplevde att Smutná gick åt sidan ganska mycket på slutet. Jag tänkte att det var ett svaghetstecken, att hon inte riktigt orkade. Men jag tänkte att jag skulle ligga i rygg in mot upploppet och sista kurvan, berättar Ida.

Väl där var Ida starkare än den välmeriterade tjeckiskan som också vann Tjejvasan 2018. Nu tar Ida siktet mot Vasaloppet med tillförsikt.

– För min del brukar det bli bättre ju längre det är så Vasaloppet ser jag fram emot.

Andra IFK Mora-åkare i loppet blev fjolårssjuan Frida Erkers som nu spurtade in på 15:e plats.

Ytterligare sju av klubbens åkare åkte in topp 100 efter fina insatser i det blöta föret. De slutade på följande placeringar: Tilda Östberg 26:a, Kajsa Rapp 33:a, Sara Andersson 48:a, Emma Björklund 55:a, Emma Lindberg 56.a, Wilma Björkman 74:a och Malin Larsson 88:a.

Resultat finns här.

Ida Dahl på pallen med segraren Britta Johansson Norgren och tvåan Lina Korsgren. Till höger kransmasen Daniel Duhlbo och kranskullan Fanny Axelsson. FOTO: Johan Trygg.

Ida spurtar in som trea Katerina Smutná och tas emot av teamkompisen och tvåan i loppet Lina Korsgren. FOTO: Johan Trygg.

Frida Erkers med kransmasen Daniel Duhlbo. FOTO: Johan Trygg.

Tilda Östberg pustar ut i målfållan. FOTO: Johan Trygg.