IFK MORA idrottsallians

IFK Mora är cirka 3000 aktiva utövare inom sex olika
föreningar. Tillsammans grundade vi Vasaloppet och
äger det än idag. Sedan 1992 har vi också glädjen att
kalla Sälens IF för medlem i ”familjen”, och tillsammans 
utgör vi ägare till vårt fantastiska Vasalopp. 

Nyhetsarkiv

Starka IFK Mora-insatser på Ultravasan 45

Löpare från IFK Moras klubbar gjorde mycket starka insatser på Ultravasan 45. Sofia Byhlinder, IFK Mora FIK imponerade med seger i damklassen och Roman Ryapolov, IFK Mora OK och Simon Hodler, IFK Mora FIK sprang in som tvåa och trea i herrklassen.

Sofia gjorde ett mycket fint lopp och vann snudd på tre minuter före Petra Kindlund, Runacademy IF och hade nära fem minuter ner till tidigare vinnaren Lisa Ring, IK nocout.se på tredje plats.

Sofia satte nytt personbästa på sträckan med över fem minuter och segrande på 3.09,40. Innan årets seger har hon placeringsraden 5,7,3.

– Det är magiskt, sade Sofia Byhlinder om sin seger, jag blev förälskad i distansen första gången jag sprang den här. I dag låg jag bakom Lisa Ring de första femton kilometerna, det var min plan, men sedan kände jag att det fanns krafter så då ökade jag och gick ifrån och har sprungit själv sedan.

Roman har placeringarna 1,2,1,4 de första fyra åren på Ultravasan 45. I fjol sprang han inte och nu blev det åter en andraplats. Han var 2,39 bakom segraren Fredrik Eriksson, IK Akele men nära sex minuter före Simon i hans debutlopp.

Före IFK Mora-skidåkaren Oscar Bergström sprang bra och blev femma på 3.06,23. Ett imponerande lopp gjorde också Johan Gustafsson, IFK Mora FIK, som blev 20:e man på 3.27,13 och därmed var snabbast i M50.

På Ultravasan 90 sprang Jonas Buud starkt efter en rejäl fotvrickning på O-ringen för några veckor sedan. Jonas blev tolva på 6.58,01. I damklassen slutade Anna Ståhlkloo fin tia på 8.41,15.

Resultat finns här.

Sofia Byhlinder får segerkyssen av kransmasen Victor Sticko efter segern på Ultravasan 45. FOTO: Vasaloppet.

Roman Ryapolov och Simon Hodler blev tvåa och trea i herrklassen på Ultravasan 45 bakom segraren Fredrik Eriksson. FOTO: Vasaloppet.