IFK MORA idrottsallians

IFK Mora är cirka 3000 aktiva utövare inom
sex olika föreningar. Tillsammans grundade
vi Vasaloppet och äger det än idag.

Nyhetsarkiv

Världscupbrons och USM-silver

Gångna helg plockade två IFK Mora-idrottare hem två fina medaljer. Victor Gustafsson slutade totaltrea i rullskidvärldscupen och Albin Gezelius sprang hem silver på sprinten vid USM i orientering.

Rullskidvärldscupen avslutades med en minitour i Italien och Victor fanns med i kampen om totalsegern. Nu blev det inga fullträffar på tävlingarna i Trento och Val di Fiemme för Victor men det var en prestation att bara komma till start då Victors pappa gick bort efter lång tids sjukdo precis dagarna före avresan

På söndagens avslutade jaktstart gick Victor ut som tolva, men klättrande upp till en slutlig sjunde plats och blev tvåa på etappen. I mål  var han 1 minut och 40 sekunder efter segraren Eugeniy Dementiev från Ryssland. I totalen vann italienaren Matteo Tanel före Dementiev och Victor.

Totalställningen finns här.

USM i orientering avgjordes i Oskarshamn under veckoslutet och på den inledande sprinten i fredags sprang Albin Gezelius hem en fin silvermedalj i H16-klassen. Albin var 15 sekunder efter ”ärkerivalen” Mattias Östberg, Stora Tuna OK.

IFK Mora OK hade fyra deltagare på USM. Förutom Albin även Simon Karlsson Holmer, Sebastian Åkärbjär och Julia Meijer.

Victor Gustafsson på tredje plats i totala rullskidvärldscupen. Italienaren Matteo Tanel vann före ryske Eugeniy Dementiev och Victor. FOTO: Svenska skidförbundet.

Albin Gezelius tog brons på USM i sprintorientering. FOTO: Mårten Lång/Skogssport.