IFK MORA idrottsallians

IFK Mora är cirka 3000 aktiva utövare inom sex olika
föreningar. Tillsammans grundade vi Vasaloppet och
äger det än idag. Sedan 1992 har vi också glädjen att
kalla Sälens IF för medlem i ”familjen”, och tillsammans 
utgör vi ägare till vårt fantastiska Vasalopp. 

Nyhetsarkiv

Världsmästare springer DM i Gesunda

På lördag och söndag arrangerar IFK Mora orienteringsklubb DM på medeldistans och i stafett vid Gesunda. Tävlingarna gästas av två nybakade världsmästare: Stora Tuna OK:s Tove Alexandersson och Emil Svensk.

Tävlingscentrum för tävlingarna är foten av Gesundaberget där utmanande terrräng väntar för orienterarna. På lördagen är det medeldistans och på söndagen avgörs stafetterna.

På medeldistansen är förstås Tove Alexandersson, som precis tog tre VM-guld i Norge, given favorit. Den som kan utmana bäst är troligtvis förre landslagslöparen Emma Johansson, Domnarvet. En som inte kan utmana lika bra men som ändå startar är Toves egen mamma Ingrid som kliver ner många klasser och ställer upp bland seniorerna.

På herrsidan talar det mesta för dominans av Stora Tuna i toppen. På DM långdistans i Bjursås i söndags vann Olle Kalered före Henrik Johannesson och bröderna Joakim och Jesper Svensk. Samtliga fyra kommer till start nu på lördag också.

Stafettvärldsmästaren Emil Svensk startar inte på lördagen men springer söndagens stafett då Stora Tuna kommer till start med hela sex lag i herrklassen. Av anmälningslistan att döma så väljer klubben att ställa upp med sex jämna lag. Emil springer till exempel slutsträckan i lag 6. Även huvudkonkurrenten Malungs OK Skogsmårdarna väljer samma upplägg med fyra jämna lag. Detta bäddar för en riktigt tight och spännande herrstafett.

På damsidan har inte klubbarna släppt sina laguppställningar men Domnarvet startar med tre lag, OK Kåre och Stora Tuna med två var och bland dessa lär vi hitta segraren.

Start- och resultatlistor lördag finns här:

https://eventor.orientering.se/Events/Show/21766

Start- och resultatlistor söndag finns här:

https://eventor.orientering.se/Events/Show/21767